Den populäraste proteinkällan i dagens samhälle är kött, men kroppen kan bara ta hand om en viss mängd protein. När kroppen får för mycket protein så omvandlas det överflödiga proteinet till andra ämnen i kroppen, främst till fett och kolhydrater. Eftersom rött kött är svårsmält för kroppen så har man räknat ut att 10 procent inte bryts ner utan fortsätter till tjocktarmen, osmält. Det osmälta röda köttet angrips av bakterier och lämnar kvävehaltiga ämnen efter sig som är skadliga och kan vara cancerframkallande.
Fågel- och fläskkött drar mindre energi att producera om man jämför med nöt- och lammkött, men vilket kött är bäst för hälsan? Vitt kött som t.ex. fisk och kyckling är bättre för kroppen än rött kött eftersom det är lättsmält och passerar då tjocktarmen utan problem. Man tror att det röda i rött kött utgörs av ämnet myoglobin som kan vara en stor skadepåverkan på kroppen.
Fläskkött är till stor del likt människokött och är därför svårsmält för vår kropp, samt att grisen är en av få djur som producerar stresshormoner och gifter som vi människor får i oss när vi äter fläskkött. Just fläskkött men även andra djur som föds upp i trånga miljöer med stora risker för bakterier innehåller stora mängder antibiotika för att på billigast och snabbast sätt växa till den storleken man behöver för att kunna slakta dem. Detta leder till att vi människor får i oss mängder med antibiotika när vi äter dessa dåligt producerade köttsorter, det kan leda till att vi blir resistenta mot antibiotika och sjukdomar som vi lätt botade med antibiotika blir nu livshotade för oss. // Alicia

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/mycket-rott-kott-ar-skadligt-for-halsan_7869874.svd
http://www.energiradgivningen.se/miljo-klimat/minska-klimatpaverkan
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/mycket-rott-kott-ar-skadligt-for-halsan_7869874.svd
http://mittnyaliv.se/?page_id=622
http://www.sverigeskonsumenter.se/Halsa/Nyheter/Antibiotikaresistenta-bakterier--ett-hot-mot-var-halsa/QA---antibiotikaresistens-och-kott/